damir jurić predstavio izborni program sbhs-a na htv-u

Slavonskobaranjska hrvatska stranka (SBHS) zauzima se za regionalizaciju Hrvatske i osnivanje ministarstva koje će se skrbiti za ravnomjeran razvoj svih hrvatskih regija, istaknuo je večeras Damir Jurić, predstavljajući na HTVu izborni program te stranke.

Ocijenivši da je Slavonija zbog ratnih razaranja propustila neke razvojne korake, zbog čega zaostaje za drugim hrvatskim krajevima, Jurić je biračima ponudio decentralizaciju vlasti i dekoncentraciju državne uprave i javnih poduzeća.

SBHS drži da neka tijela državne uprave te uprave nekih javnih poduzeća iz Zagreba treba premjestiti u regionalna središta, kazao je Jurić. Biračima je obećao i da će se sa svojim koalicijskim partnerom u 4. i 5. izbornoj jedinici, HNS-om, SBHS zauzimati za osnivanje agencije za regionalni razvoj Slavonije i Baranje, koja će izraditi projekte provedbom kojih bi se izvukle iz krize.

Ohrabrujućom je ocijenio najavu izgradnje autoceste europskim koridorom Vc, koja će, smatra, u Slavoniju dovesti velika ulaganja, što bi s gradnjom željezničke pruge tim koridorom trebalo Slavoniju dovesti u žarište razvojne politike.

SBHS na izborima koalira s HNS-om jer se ta stranka pokazala učinkovitom u razvojnim projektima, objasnio je biračima Jurić.

Četvrta izborna jedinica obuhvaća Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku, a 5. Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko srijemsku županiju.

Pročitajte više