Danas se ukida monopol na fiksnu telefoniju?

VIJEĆE Hrvatske agencije za telekomunikacije danas bi trebalo objaviti ukidanje monopola na fiksnu telefoniju, a dozvolu za drugog fiksnog operatera dobit će Optima telekom.

HTV od izvora u Vijeću neslužbeno doznaje da bi tvrtka Optima telekom, čiji je direktor bivši ministar prometa i veza Roland Žuvanić, dobiti koncesiju za drugog operatera fiksne telefonije, prenosi Radio 101.

Žuvanićeva tvrtka morati će isplatiti osam milijuna kuna za koncesiju, a novi bi operater trebao početi s radom u roku od šest mjeseci.

Podsjećamo, Žuvanić je u razgovoru za HTV krajem listopada izjavio da je predao zahtjev za dobijanje dozvole za fiksnog operatera, te da očekuje rješavanje do kraja godine.

Žuvanić je tada kazao kako u početku Optima Telekom misli iznajmljivati postojeću infrastrukturu T-HT-a, HEP-a te HŽ-a.

Glasnogovornik T-HT-a Marjan Jurleka potvrdio je da je T-HT spreman iznajmiti svoju opremu svakom tko dođe s dozvolom za rad u fiksnoj mreži.

Večernji list u izdanju od petka piše kako bi se danas za fiksnu mrežu mogla javiti i tvrtka Portus, koja je vlasnik splitskog Elektromagica, tvrtke s 10-godišnjim iskustvom u telekomunikacijama.

Pročitajte više