NASA: Jučerašnji ludo viralni prijenos uživo iz svemira nije bio stvaran

Foto: Facebook

VIDEO PRIJENOS, koji je na Facebooku bio predstavljen kao snimka uživo s Međunarodne svemirske postaje (ISS), u srijedu je nakratko dosegnuo pravu svemirsku razinu, barem po broju gledanja, lajkanja i komentiranja.

Navodni live-stream u trajanju od preko tri sata prenosilo je nekoliko Facebook stranica, među kojima i INTERESTINATE i US Viral. Na snimci su se mogli vidjeti fascinantni prizori suncem obasjane Zemlje iz perspektive ISS-a, a posjetitelji su preko Facebooka upisivali svoje dojmove, pozdrave i pitanja te astronautima slali lajkove, srca i emotikone koji su preko ekrana tekli poput neiscrpne bujice. Prijenos su, među ostalima, s oduševljenjem pratili i komentirali i brojni Hrvati.

U nekoliko navrata oko kamere zabilježilo je rukavice, dijelove opreme pa i skafander astronauta koji ju je tijekom svemirske šetnje podešavao (slika dolje).

Snimka je bila izuzetno kvalitetna tako da su se mnogi pitali kako je snimljena i preko kojih satelita je stigla na Zemlju. Za kratko vrijeme prikupila je preko 17 milijuna gledanja uživo, a potom ju je pogledalo još oko 26 milijuna ljudi.

Pročitajte više