Ukrajinski dronovi noćas gađali mete nedaleko od Putinove navodne palače

Foto: Profimedia

Ruske vlasti tvrde kako su ukrajinske bespilotne letjelice tijekom noći napale mete u ruskom Krasnodarskom kraju, nedaleko od navodne palače Vladimira Putina. 

"Olupina jednog od dronova oštetila je nedovršenu zgradu u selu Krinica. Drugi dron se srušio na drveće u selu Džanhot, a požar je ugašen. Prvi izvještaji pokazuju da nema žrtava", priopćio je Veniamin Kondratiev, guverner Krasnodarskog kraja.

Naglasio je kako su ruske jedinice protuzračne obrane uništile sve dronove koje su Ukrajinci lansirali. Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su tijekom noći u Krasnodarskom kraju uništena četiri drona.

Snimljen i dokumentarni film o palači

Upravo u blizini sela Džanhot nalaze se imanje i palača koji se povezuju s Putinom. Pokojni ruski oporbeni vođa Aleksej Navalni i njegovi suradnici objavili su u siječnju 2021. dokumentarni film o palači. Izvještaj i dvosatni dokumentarac koje je objavila Navalnijeva Zaklada protiv korupcije (FBK) ponudili su opsežan uvid u palaču. 

BK tvrdi da su od podizvođača dobili detaljne nacrte građevine, kao i popis kupljenog namještaja i fotografije uzoraka na podovima. Uz pomoć prikupljenih dokumenata i fotografija izgradili su 3D model interijera.

Navalnijeva istraga tvrdi da posjed ima površinu 39 puta veću od površine Monaka. Prema nacrtima, sam dvorac ima 17.691 metar kvadratni, a sastoji se od 11 spavaćih soba, nekoliko dnevnih boravaka i dvorana, privatnog kazališta, kina, kockarnice, dva kupališta, turske kupelji, pekarnice i "prljave sobe" nepoznate namjene. 
 

Pročitajte više