Danko Bljajić razriješen dužnosti dopredsjednika Programskog vijeća HRT-a

HRVATSKI sabor potvrdio je danas odluku Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora, a koji je jučer odlučio podržati prijedlog za pokretanjem postupka prestanka mandata člana Danka Bljajića i imenovanja novog člana Vijeća HRT-a.

Danko Bljajić razrješen je dana tako s mjesta dopredsjednika Programskog vijeća, a odluka o razrješenju pokrenuta je zbog navodnog napada na članicu Vijeća Jadranku Kolarević te vrijeđanje po nacionalnoj osnovi kandidata za ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića. Prijedlog je uputio predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Odboru je ranije pristiglo i pismo Danka Bljajića u kojem je on optužio Nadu Gaćešić-Livaković i Anju Šovagović-Despot za sukob interesa, a naveo je i da se predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak, nekoliko dana prije intervjuiranja kandidata za izbor ravnatelja, sastao sa sadašnjim v.d. ravnatelja Vanjom Sutlićem, u restoranu Purger u Zagrebu, te da je tom sastanku prisustvovao i Antun Vujić iz SDP-a.

"Iz medija sam saznao da Odbor raspravlja o mom razrješenju. Svoju ostavku sam planirao predati u pismenom obliku na idućem sastanku Vijeća, no očito je da se nekima žurilo s time s obzirom da je u tijeku ponovljeni natječaj za mjesto ravnatelja HRT-a." - kazao je jučer Bljajić u razgovoru za Index.

A.B.
Foto:H.P.

Pročitajte više