DC osuđuje napad u Biljanima Donjim

DEMOKRATSKI centar (DC) najoštrije je danas osudio napad na kuće hrvatskih građana srpske nacionalnosti u Biljanima Donjim i traži da hrvatska Vlada poduzme sve potrebne mjere da bi se stanje normaliziralo.

U priopćenju DC traži i da hrvatska Vlada poduzme sve kako do takvih incidenta više ne bi dolazilo.

Ali, dodaje se, "nažalost, dok premijer Sanader u Pragu prima nagradu za razvoj demokracije u zemlji mu se šire incidenti na međunacionalnoj osnovi sa zabrinjavajućim posljedicama".

DC smatra da bi Vlada, umjesto toga što je potrošila osam milijuna kuna na spomenik Nikoli Tesli, taj novac trebala uložiti u stvaranje egzistencijalnih uvjeta, kao što su voda, struja i kanalizacija, za svoje građane na područjima od posebne državne skrbi.

"Novac se troši na stvaranje percepcije o skladnu suživotu, a pred grubom stvarnošću se zatvaraju oči", stoji u priopćenju DC-a.

Jer, ističe se, suživot je najteže izgraditi i zato je trajna obveza svih, a posebice vlasti, stvaranje normalnih uvjeta za život građana Republike Hrvatske.

U utorak u ranim jutarnjim satima četiri počinitelja kamenovala su četiri obiteljske kuće srpskih povratnika u Biljanima Donjim i na njima porazbijali stakla, a od bačena kamenja stradao je i dio pokućstva.

Pročitajte više