Demokrati na korak do pobjede na izborima u Pennsylvaniji, državi utvrdi republikanaca

Screenshot, Video: CNN

REPUBLIKANSKA stranka američkog predsjednika Donalda Trumpa doživjela je relativni neuspjeh u utorak na djelomičnim parlamentarnim izborima u svojoj "utvrdi" Pennsylvaniji, što je uspjeh za demokrate, iako su rezultati još pretijesni da bi se odredio pobjednik.


Republikanac Rick Saccone i demokrat Conor Lamb bili su vrlo blizu nakon prebrojavanja glasova s 99 posto biračkih mjesta.

Velik napredak demokrata

Demokratski kandidat nije, međutim, pričekao službene rezultate da proglasi pobjedu.

"Traje duže nego je predviđeno ali uspjeli smo!" izjavio je Conor Lamb u govoru pred pristašama.

Njegov republikanski protivnik nije smjesta reagirao. Po CNN-u, Conor Lamb imao je prednost od tek 0,2 postotnih poena - 49,8 posto prema 49,6 posto Ricka Sacconea.

Na više od 224.000 glasova, demokrat je zabilježio prednost od 847 glasova. No više od 3000 dopisnih glasova još se treba prebrojati u dva okruga za što će trebati "nekoliko sati", po jednom od izbornih dužnosnika upitanih na CNN-u.

Kakav god bio ishod, rezultat predstavlja izniman napredak demokratske stranke u okrugu u kojem je Trump pobijedio s gotovo 20 poena prednosti ispred Hillary Clinton u studenom 2016., i gdje je stranka odustala od predstavljanja kandidata na dva prethodna izbora.

Pročitajte više