Detalji napada nožem na kontrolora u splitskom busu: "Zavladala je panika, svi su pobjegli"

Ilustracija: Ivo Čagalj/ Pixsell (na fotografiji se ne nalazi autobus u kojem se napad dogodio)

U ČETVRTAK u poslijepodnevnim satima došlo je do novog napada na djelatnika Prometa. Nepoznata osoba nožem je napala kontrolora na liniji broj 3. Srećom, kontrolor se uspio obraniti, a policija je pronašla maloljetnog napadača.

Iz Prometa se doznaje da je mladi Prometov kontrolor, bez obzira na to što nije zadobio ozlijede, satima bio u šoku te da je jedva pričao.

Cijeli slučaj za portal Dalmacija Danas komentirao je Ivan Barišić, potpredsjednik Radničkog vijeća Prometa.

"Na neki način već smo naviknuli na napade, ali ovo što se dogodilo zadnji tjedan prešlo je sve mjere. Posljednjih tjedan dana imali smo dva potencijalno opasna napada po život napadnutih. Srećom, kod posljednjeg napada kontrolor je uspio izbjeći ozljedu. Napadač je mahao nožem, ali nije uspio ozlijediti kontrolora", kaže Barišić.

Ispričao je što se događalo u trenutku napada.

"U autobusu je nastala velika panika. Putnici su se razbježali, udaljili se koliko su mogli. Sve se događalo na putu od Općine prema Pazaru. Tamo je i dalje bilo prepiranja, a napadač je i dalje mahao nožem. Na kraju je nasilno otvorio vrata i pobjegao vanka. Vidimo sada da je zaradio tek prekršajnu prijavu", kaže Barišić.

Pročitajte više