Dinko Burić: Za vrijeme vladavine HDZ-a ukradeno je 80 milijardi kuna



DINKO BURIĆ, saborski zastupnik HDSSB-a, svojim je izjavama u Saboru opet privlačio pozornost javnosti. Nakon što je od Vladimira Šeksa dobio opomenu jer je vladajuću stranku "preimenovao" u Hrvatsko društvo zatvorenika, prilikom rasprave o godišnjem izvješću Državnog ureda za reviziju žestoko je napao HDZ zbog korupcije.

"Izvješće Državne revizije izvana je gladac, a iznutra jadac. U njemu su obuhvaćena javna sredstva od 178 milijardi i 100 milijuna kuna, ali nema unutra ni lopovluka ni lovine. A prema aktualnim pokazateljima, za vrijeme HDZ-ove vlasti u Hrvatskoj je ukradeno 80 milijardi kuna!", rekao je Burić.

Kritike su stizale i iz redova "Kukuriku koalicije", ali ne toliko na Državnu reviziju koliko na račun vlade Jadranke Kosor. Gordan Maras iz SDP-a premijerki je tako poručio da Državna revizija najbolje pokazuje kako joj rade ministarstva, a Zlatko Koračević iz HNS-a kazao je da revizija iz godine u godinu bezuspješno ukazuje na nepravilnosti u javnoj nabavi umjesto da izvijesti DORH o svojim saznanjima.

Pročitajte više