DIREKTOR "SLAVIJATRANSA" PODNIO ZAHTJEV ZA RAZRJEŠENJEM

Glavni direktor Transportnog poduzeća "Slavijatransa" u Petrinji Pavao Nimac podnio je neopoziv zahtjev za razrješenje s dužnosti, a njegovo pismo poslano iz Zagreba gdje živi prije podne su na konferenciji za novinare pročitali povjerenici Sindikata EKN.

"Pavlu Nimcu sada 'Slavijatrans' nije obvezan platiti 800 tisuća kuna što je navedeno u njegovu ugovoru o radu. O ostavci će raspravljati Nadzorni odbor, a Sindikat će predložiti da se bivšem direktoru ponudi neko drugo mjesto u poduzeću", rekao je Željko Klaus, član Izvršnog odbora Sindikata EKN Hrvatske.

Danas će Sindikat donijeti odluku o prekidu dežurstava i ukinuću radničkih straža na ulazu u poduzeće koje su dva dana bile organizirane kako bi se spriječio ulazak prozvanog direktora kojeg su držali glavnim krivcem za teško financijsko stanje te tvrtke. "Slavijatrans" je zadužen za osam milijuna kuna zajma, dobavljačima duguje pet milijuna kuna, 180 mehaničara, vozača i ostalih radnika još nije dobilo plaću za studeni, a već je vrijeme i za plaću iz prosinca.

"Sve se čini da se nađe novac, u čemu osim Sindikata sudjeluje v.d. direktora Stjepan Kožuh", rekao je Klaus.

Najavio je da će se na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća idući tjedan raspravljati o krizi upravljanja i teškoćama u poslovanju u toj drugoj po veličini tvrtki u Petrinji.

(Hina) apet vkn

Pročitajte više