Đakovo: Predstavljena monografija o posjetu Svetoga Oca

U SVEČANOJ dvorani Središnje biskupijske knjižnice i arhiva u Đakovu večeras je predstavljena monografija "Sveti Otac Ivan Pavao II. u Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji Osijek i Đakovo, 7. lipnja 2003."

Izdao ju je Biskupski ordinarijat u Đakovu, glavni urednik je dr. Vladimir Dugalić, obuhvaća 288 stranica i pisana je dvojezično - na hrvatskom i engleskom jeziku.

Uvodnu riječ na predstavljanju, koje su organizirali Biskupski ordinarijat i Grad Đakovo, održao je đakovački i srijemski biskup mons. Marin Srakić, ističući kako je dan Papina posjeta Osijeku i Đakovu, 7. lipnja 2003., povijesni datum.

"Monografija na trajni, faktografski i fotografski način svjedoči o tome. Ponio sam ju sa sobom na svoje prethodno putovanje po Europi kojom prilikom je ocijenjena monumentalnom", rekao je biskup Srakić.

Pozdravnu riječ uputio je i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković. Prisjećajući se Papina posjeta Đakovu, prvi čovjek grada podsjetio je na sliku koja je iz Đakova 7. lipnja 2003. istoga dana obišla svijet - sliku Ivana Pavla II. sa šokačkim šeširom.

Monografiju je predstavio njezin glavni urednik dr. Vladimir Dugalić, nazvavši ju dokumentom jednog povijesnog događaja, posjeta Svetoga Oca Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji.

"Ona na 300 fotografija i nizu tekstova, eseja, Papinih poruka i govora biskupa želi zabilježiti one radosne i nezaboravne trenutke koje smo proživjeli s Papom 7. lipnja 2003.", rekao je Dugalić.

Pročitajte više