Đapić: Vlast u Osijeku možda već sutra

"NA KORAK smo do rješenja" pitanja vlasti u Osijeku kazao je Anto Đapić koji očekuje da već sutra finalizirati pregovore sa SDP-om i HNS-om.

Nakon sastanka s Ivanom Vrdoljakom i Biljanom Borzan Đapić je novinarima kazao kako je veliki optimist i dodao da će većina dogovora biti finalizirana već sutra, te bi pregovori sutra mogli čak i biti gotovi.

Đapić je kazao kako su sve strane pristale na određene kompromise i dodao kako će on "učiniti maksimum koji je u ovom trenutku moguć" da se sporazum postigne, te istaknuo kako se čelnici HNS-a i SDP-a još konzultiraju sa svojim strankama.

Predsjednik HNS-a u Osijeku Ivan Vrdoljak potvrdio je Đapićeve riječi, te kazao kako sutra očekuje "konkretizaciju", ali nije želio specificirati je li Đapić odustao od gradonačelničke fotelje kazavši tek kako će se sutra o tome pričati.

Ukoliko Đapić pristane na odustajanje od mjesta gradonačelnika, kao najizgledniji kandidat spominje se HSP-ovac Gordan Matković, ali Vrdoljak to nije želio komentirati.

Predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan također kaže kako su neki detalji i dalje nedefinirani, ali radi sve što može kako bi "Osječani što prije dobili vlast". 

J.C.
Foto: K.H.

Pročitajte više