Dječak u vrtiću pištoljem ranio 7-godišnjakinju

8-GODIŠNJI američki dječak, sinčić osuđivanog kriminalca, vatrenim je oružjem ranio 7-godišnju djevojčicu u dječjem vrtiću u Germantownu, u saveznoj državi Maryland. Do incidenta je došlo nakon što se dječak u vrtiću igrao revolverom kojeg je donio od kuće.

Maloljetnik je, prema policijskom priopćenju, jučer iz obiteljske kuće došao u vrtić s očevim revolverom u svojem ruksaku, a oružje je prilikom dječakove igre slučajno opalilo i u ruku pogodilo sedmogodišnju djevojčicu koja se u tom trenutku također nalazila u istoj prostoriji.

U vrijeme kada se incident dogodio šestero se djece nalazilo u vrtiću, međutim, osim 7-godišnjakinje nitko od njih nije ranjen.

Žrtvinu ranu liječnici su okarakterizirali kao povredu koja ne predstavlja životnu opasnost, te će nakon završetka liječničkog tretmana oporavak nastaviti na kućnoj njezi.

Policija je objavila kako je dječak slučajni hitac ispalio iz revolvera "Taurus" kalibra .38 (9mm), te da je istražiteljima rekao kako je oružje uzeo iz očevog ormara. Zbog toga je protiv 56-godišnjeg oca podnijeta kaznena prijava jer djetetu nije onemogućio pristup oružju, što je američkim zakonom kažnjivo.

Policija je neizravno potvrdila da određena prijava slijedi i protiv dječaka, no zbog njegove dobi odbila je reći o kojoj vrsti prijave je riječ odnosno za koji prekršaj je maloljetnik prijavljen. Njegov slučaj razmotrit će savezni Odjel za pitanja maloljetnika koji bi trebao odrediti daljnje mjere.

Što se tiče dječakova oca, njegov sudski dosje seže u davne 60-te godine prošlog stoljeća, a u brojnim kaznenim prijavama i presudama osuđivan je zbog nasrtaja vatrenim oružjem, te za nelegalno posjedovanje oružja.

Zbog nelegalnog posjedovanja spomenutog "Taurusa" mogao bi dobiti barem pet godina zatvora, budući da se radi o ponovljenom prekršaju zakona, koji je pak za ishod imao drugo, znatno teže, kršenje zakona u koje je umiješan maloljetnik.

Foto: Arhiva

I.K.

Pročitajte više