Dječaka u SAD-u mučili i živog zakopali jer nije znao stihove Biblije. Umro je

Screenshot: YouTube/NBC 26

MALENOG dječaka iz američke države Wisconsin, starog samo sedam godina, skrbnici su mučili i zakopali živog u snijegu jer nije zapamtio 13 stihova iz Biblije. Gotovo godinu dana nakon ubojstva policija je podnijela tužbe te u uhićene tri osobe, javlja The Independent.

Zbog sumnje na ubojstvo uhićeni su jedan tinejdžer i skrbnici dječaka Ethana, Timothy Hauschultz i Tina McKeever-Hauschultz. Mladić star 15 godina priveden je jer je navodno prisustvovao i sudjelovao u mučenju malog dječaka.

Udarao ga i gurao na pod

"Ethan je morao izvršavati kaznu koju mu je odredio Timothy i bio je prisiljen nositi tešku drvenu kladu. Sama klada je bila teška gotovo kao sam dječak. Cijelu kaznu je nadgledao Timothijev 15-godišnji sin“, piše u priopćenju ureda šerifa. 

“Tijekom perioda koji je trajao sat ili sat i pol, 15-godišnjak je udarao malenog dječaka u više navrata. Neprestano ga je gurao na tlo i znao je kotrljati tešku kladu preko Ethanovih prsa“, objašnjava se u priopćenju. 

Dječak ležao s licem u lokvi

“Stajao je na njegovom tijelu i glavi dok je dječak ležao s licem u lokvi. Na kraju je pokopao Ethana u snijegu. Timothy i Tina su nakon izvršene kazne i mučenja odvezli Ethana u bolnicu, gdje je proglašen mrtvim ”, priopćili su iz policije.

Timothy Hauschultz optužen je, između ostalog, za ubojstvo, a i Tina McKeever-Hauschultz optužena je zbog toga što nije spriječila zlostavljanje dječaka.

Petnaestogodišnjak je optužen za ubojstvo prvog stupnja i za još šest prekršaja.

Tinejdžer je navodno prvotno rekao policiji da nije učinio ništa što bi Ethanu moglo uzrokovati tjelesne ozljede, no kasnije je potvrdio kako ga je udario oko sto puta. Također je priznao da je dječaka zakopao "u njegov mali snježni lijes".

Pročitajte više