DJELA PHILIPA ROTHA U IZDANJU LIBRARY OF AMERICA

Philip Roth pripremit će u suradnji s izdavačem Library of America antologiju svojih djela u osam svezaka, uključujući klasike kao što su "Portnoyeva boljka" (1969.) i "Protuživot" (1987.). L

Bit će to treći slučaj da Library of America izdaje knjige živućeg pisca, i prvi put da sam književnik sudjeluje u projektu. Osnovana 1979., Library of America je neprofitna izdavačka kuća s ciljem "očuvanja američkog književnog naslijeđa".

Walt Whitman, Herman Melville i Mark Twain neki su od publiciranih autora, a uz Rotha, Eudora Welty i Saul Bellow jedini su književnici čija je djela Library of America izdala za njihova života.

"Uzbudljivo je završiti u ovakvom društvu. Ništa me ne bi moglo više usrećiti", izjavio je 71-godilšnji Roth ovih dana u priopćenju.

Prva dva sveska Rotha izaći će 2005. godine, a serija će biti kompletirana osam godina kasnije, na autorov 80. rođendan.

Jedan od najcjenjenijih svjetskih pisaca, Roth je osvojio mnoge nagrade, uključujući nagradu Pulitzer za "Američku pastoralu", te nagradu National Book Award za knjigu "Zbogom, Columbus".

(Hina) xpgo ybnš

Pročitajte više