Djevojčica iz Beograda: Šveđanin za 1000 eura kupio robinju te je silovao godinu dana

ŠVEDSKA policija je oslobodila 14-godišnju djevojčicu koja je navodno prodana u Beogradu te prevezena u Švedsku kako bi služila kao seksualna robinja psihičkom bolesniku.

Švedski list Local piše kako je djevojčica bila zarobljena godinu dana. Policija ne želi komentirati slučaj koji je još uvijek pod istragom. Daily Expressen opisuje muškarca kao 25-godišnjeg psihičkog bolesnika. Njegova obitelj je smatrala da će se bolje osjećati ako ima ženu te su djevojčicu kupili od njezinog oca u Srbiji za 1000 eura.

Silovali su je i psihički zlostavljali

Njezina patnja u Švedskoj je započela u rujnu 2010. godine. Navodno je prema romskoj tradiciji bila prisiljena da se zaruči za 25-godišnjaka koji ju je zaključavao u obiteljski stan. Djevojčica je kazala policiji da je svakodnevno bili psihički zlostavljana i silovana te su joj prijetili u stanu u drugom najvećem švedskom gradu Gotheborgu.

Četiri osobe su pritvorene zbog trgovanja ljudima, a među njima je i otac djevojčice te njezin zlostavljač. Zlostavljač i 40-godišnja žena se također sumnjiče i za silovanje. Expressen piše da je djevojka zatrudnjela i pobacila tijekom zatočeništva. "Ona je vrlo sretna što su je oslobodili iz toga pakla", kazao je izvor listu te dodao kako je djevojčica policajcima vrlo detaljno opisivala kroz što je prošla. Još nije poznato kako je policija saznala za zarobljenu djevojčicu.

Policija ju je oslobodila krajem listopada ili početkom studenom. 

Pročitajte više