"Dnevnik": Poziv srpskim gospodarstvenicima da ulažu u RH

Gospodarstvenici iz Srbije trebali bi investirati svoj kapital u istočnu Hrvatsku kako bi pomogli rješavanje najvećeg problema Srba u Hrvatskoj nezaposlenosti, izjavila je generalna konzulica Srbije i Crne Gore (SCG) u Vukovaru Bojana Ristić za novosadski "Dnevnik" od srijede. L

"Sada je osnovna zadaća konzulata SCG, ali i obiju država i gospodarstva, stvaranje pozitivne slike o ovom području kako bi se izbjeglice koji su u Srbiji uvjerili da je život na ovim prostorima moguć, kao i da je moguće doći do posla i tako riješiti osnovnu zapreku na putu povratka", izjavila je konzulica.

Ona je također rekla da Srbi povratnici imaju problema u ostvarivanju svojih prava ali je naglasila da to ne bi trebalo zaustaviti njihov povratak iz SCG u Hrvatsku.

"Potrebno je da se što više medija u Srbiji i Hrvatskoj uključi u kampanju povratka, a treba učiniti sve i u okviru SCG da se omogući održivi povratak. Treba pomoći ljudima da se vrate, da vrate imovinu i sva stečena prava koja su imali u Republici Hrvatskoj i da tako olakšaju sebi, ali i smanje teret državi SCG", zaključila je za novosadski "Dnevnik" generalna konzulica SCG u Vukovaru Bojana Ristić.

(Hina)xjsta ybs

Pročitajte više