Dobar razlog: Kerum za EU jer će Fani moći graditi na Prvoj vodi

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum prvo je izbjegao novinare, a onda ih ipak pozvao u Vjeke na rivu, u svoj omiljeni kafić.

"Nisam htio da snimate kada glasam jer mi je dosta više svega oko poništenog natječaja", izjadao se Kerum. Ljutit je što ga Slobodna Dalmacija razvlači oko poništenja natječaja, kojeg nije smio poništiti, već odluku prepustiti Gradskom vijeću.

"Nisam imao druge, investitori nisu uplatili jamčevinu i nisu ponudili novac za teren", tvrdi Kerum.

Kao i obično, on čini dobro, samo ga drugi ne razumiju. Novinarima je Kerum objasnio zašto je glasao za Europsku uniju. Ima sasvim praktičan razlog.

U EU bez pljuvanja

"Kada Hrvatska uđe u EU, onda ću ja moći graditi na Prvoj vodi. I neće me se više moći ovako pljuvati", ustvrdio je novinarima na rivi. Kerum je, evidentno, vrlo nesretan stanjem ljudskih prava u Hrvatskoj, premda je ne tako davno izjavio da je stanje kod nas super i da ne treba ništa mijenjati.

Kerum je uvjeren da je u Uniji zaštićen i građanin i njegov kapital pa se nada da i za njega stižu bolji dani. 

"Svi se boje Nina Pavića"

Sjetio se odmah tko mu najviše ide na živce. "Nino Pavić. Svi ga se boje, a on reketari preko oglasa. Samo sam ja kazao da je sramotno što je PDV na vodu i kruh 25 posto, a na tiskovine 10 posto", kaže Kerum, koji kao da je zaboravio koliko je Index napravio na rasvjetljavanju mutnih poslova gazde Pavića.

Zaboravio je još nešto. Obećao je da će prvo u Saboru pitati kako je Slobodna privatizirana. Evo, još čekamo... Obaveza je očito previše pa Kerum jednostavno ne stigne na sve misliti.

Pročitajte više