VIDEO Pogledajte dolazak zagrebačkih vatrogasaca u koloni uz zvuke sirene i rotirke, dočekao ih pljesak

Foto: Index, Željko Lukunić, Robert Anić, Borna Filić/PIXSELL

U SJEDIŠTU Javne vatrogasne postrojbe u Savskoj ulici u Zagrebu građani su dočekali vatrogasce koji su se vratili iz Dalmacije. Oni su stigli uz zvuke sirene i upaljene rotirke, a građani su im pljeskali.

Zagrebačke vatrogasce u Dalmaciji je predvodio Mario Benković koji je prije samo sedam dana postao otac. Rekao je da mu je bila čast voditi takve momke, a da sada idu na zasluženi odmor.

Pogledajte kako doći do sjedišta zagrebačkih vatrogasaca.



Siniša Jembrih, zapovjednik JVP Zagreb, novinarima je u Savskoj kazao da se vraća oko 100 vatrogasaca s 36 vozila. "Dolaze se prebrojati, vratiti opremu i vraćaju se u svoje jedinice. Danas je dan kao i svaki drugi. Nema posebnog protokola, analizirat ćemo situaciju i nastaviti s poslom", rekao je.

 

"Dođite svi u Savsku!"

Zagrepčanka Linda Spajić inicirala je doček vatrogasaca.

"Vracaju se nasi najdrazi vatrogasci! ❤ Kaj velite da ih spontano docekamo na ruti duzinom Savske?", napisala je ona u grupi "Zakaj volim Zagreb" na Facebooku.

Lindu smo zatekli u Savskoj, gdje je došla dočekati vatrogasce.



"Dosta sam pratila požare na mrežama. Radim kao zaštitar pa još više suosjećam s njima i u srcu su mi. Nisam ni ja spavala ovih dana. Jednostavno mi je ova ideja o dočeku pala na pamet. Drago mi je da su svi pozitivno reagirali i da ćemo na ovaj način podržati naše vatrogasce", rekla nam je.


Podsjetimo, vatrogasci iz Zagreba u ponedjeljak i utorak gasili su brojne požare u Dalmaciji. S divljim požarima borilo se stotinu zagrebačkih vatrogasaca koji su do Splita i okolice stigli s 35 vatrogasnih kamiona.

Danas su iz Splita krenuli u dugačkoj koloni, a pri povratku kući dočekali su ih ponosni građani Zagreba.

Pročitajte više