Dodijeljene "Nagrade Ivan Filipović"

"NAGRADE Ivan Filipović", najviše državno priznanje u sustavu odgoja i obrazovanja, danas je u Palači Dverce svečano primilo osamnaest djelatnika u predškolskom i školskom sustavu te u visokom školstvu.

"Nagradu Ivan Filipović" za životno djelo primio je prof. dr. Vladis Vujnović, koji je svojim djelovanjem pružio izniman doprinos razvoju nastave astronomije i fizike u osnovnim i srednjim školama, višem i visokom školstvu. Također, istaknut je i njegov doprinos u znanosti, u projektima i na sveučilištima.

Čestitajući nazočnima na značajnom priznanju ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac istaknuo je kako je entuzijazam nagrađene nastavnike uveo u kategoriju odabranih koji će postati uzor i stimulacija učenicima i nastavnicima. Poručio im je kako se zajedničkim radom može stvoriti škola koja će odgovoriti potrebama vremena.

U ime nagrađenih nastavnika zahvalio je dr. Vladis Vujnović izrazivši zadovoljstvo na visokom državnom priznanju.

Godišnju Nagradu Ivan Filipović za područje predškolskoga odgoja primila je Nada Benković i mr. Maja Gabelica-Šupljika.

Za područje osnovnoga školstva nagradu je primila Danica Sardelić, Eugen Stanković, Zdenka Starek, Lela Zadražil, mr. Jozo Ćavar, Jelena Bunijevac Matičić, Zlatko Bobić i Ljubica Pekas.

Nagradu je za područje srednjega školstva primila Snježana Barabaš-Seršić, Ante-Anđelko Marić, Šime Šuljić te Andrija Paravić.

Za visoko školstvo nagrade su dobili dr. Anita Klapan, dr. Mile Silov i dr. Nevenka Blažević, dok za područje znanstvenog i stručnog rada nije predložen ni jedan kandidat.

"Nagrada Ivan Filipović" dodjeljuje se od 1964. prvo u okviru Hrvatskog pedagoško književnog zbora, a od 1967. u ime Hrvatskoga Sabora.

Pročitajte više