Doznali smo zašto Ramljak nije mogao izbaciti Todorića iz Konzuma

Foto: Hina

IVICA TODORIĆ danas je ipak podnio ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Konzuma, nakon što ga na jutros održanoj skupštini dioničara Ante Ramljak nije uspio smijeniti.

>> Todorić ipak podnio ostavku u Konzumu


Na Todorićevu stranu stali su predstavnici koncerna Agram koji kroz različite tvrtke ima oko 25 posto dionica Konzuma.

Ramljakov plan za smjenu nije uspio jer za to treba 75 posto glasova, dok Agrokor i Jamnica imaju oko 73 posto glasova. Kako Agramovci nisu podržali smjenu, prijedlog je propao. No danas su izabrana trojica novih članova Nadzornog odbora, za što je potrebno 51 posto glasova.

Ipak, Todorić bi i bez ostavke u roku od dva tjedna izletio iz Nadzornog odbora.

Kako doznajemo iz Agrokora, da kojim slučajem nije podnio ostavku, bio bi mu upućen poziv za održavanje sjednice Nadzornog odbora.

Todorić bi i bez ostavke uskoro odletio iz Konzuma

Ako bi se Todorić na to oglušio, novoizabrani članovi NO-a mogli bi sazvati sjednicu bez njega i između sebe izabrati novog predsjednika. Tako bi Todorić svejedno bio smijenjen.

Osim u Nadzornom odboru, promjene bi trebale i uslijediti u upravi Konzuma.

Predstavnici najvećeg vjerovnika, ruskog Sberbanka, nedavno su izrazili nezadovoljstvo radom uprave Konzuma.

Smatraju da bi vođenje te kompanije trebalo ojačati. Naravno, Konzum je trenutno najvažnija karika u restrukturiranju Agrokora, jer je najveći generator gotovine.

Što Todoriću i njegovu partneru Grgiću trebaju ovakvi ispadi, teško je reći, ali očito nisu pretjerano svjesni da je priča s Agrokorom, onakvim kakvog ga oni poznaju, manje-više gotova.

Pročitajte više