DRAGIČEVIĆ: SVE JE SPREMNO ZA gradnju PLINske mreže U BARANJi

Predsjednik Inine Uprave Tomislav Dragičević izjavio je danas u Osijeku kako su stvoreni svi preduvjeti za projekt izgradnje plinske mreže u Baranji te da taj posao može početi odmah.

Nakon zatvorena sastanka s osječko-baranjskim županom Krešimirom Bubalom i suradnicima Dragičević je rekao kako je INA dala eneregetsku suglasnost na taj projekt i da se još treba dogovoriti o izgradnji 40 kilometara plinovoda kroz Baranju.

"Mislim da će Vlada, INA i HEP osnovati tim koji će ubrzati provedbu toga projekta", kazao je predsjednik Inine Uprave.

Župan Bubalo je ocijenio kako je to najvažniji projekt za razvoj Osječko-baranjske županije, vrijedan oko 25 milijuna dolara, koji je zastao 2000., ali da su sada stvoreni svi preduvjeti za početak njegove provedbe jer, kako kaže, "Baranja više ne može čekati na uvođenje plina".

Dodao je da je s predsjednikom Inine Uprave razgovarao i o razvoju mreže benzinskih crpaka u Županiji, a Dragičević je kazao kako je bilo riječi i o mogućnostima izgradnje termoelektrane u Osijeku.

Na novinarski upit zanima li Inu projekt proizvodnje biodizela u Tvornici ulja u Čepinu kod Osijeka Dragičević je odgovorio da Inu zanima kupnja toga proizvoda po tržišnim cijenama i prodaja na svojim crpkama.

(Hina) xvuč ysp

Pročitajte više