Drandić: IDS mora ponovno upravljati Pulom

PREDSJEDNIK pulskog IDS-a Valter Drandić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekao da je uspjeh te stranke na parlamentarnim izborima te na izborima za mjesne odbore u Puli pokazao da IDS podupiru građani i da zato što prije treba ponovno preuzeti upravljanje Pulom. L

Za svaku političku stranku izbori su svojevrstan ispit, a IDS je oba ispita položio vrlo uspješno, kazao je Drandić, ocijenivši prošlu godinu vrlo uspješnom za stranku.

No za grad Pulu je 2003. bila neuspješna, pa se, drži Drandić, Puljani s pravom pitaju tko upravlja gradom.

"IDS se vratio na mjesto najjače političke stranke u Puli koja ima potporu građana i koja što prije mora ponovno upravljati tim gradom", istaknuo je Drandić.

"Ova gradska vlast nema više nikakav legitimitet jer od 13 vijećnika, koji tvore većinu u Gradskome vijeću, šest ih je iz IDF-a, a ostali su prodali svoje mandate za osobne interese", kazao je i dodao: "Pulom upravlja interesna skupina od šest vijećnika IDF-a koja je uspjela kupiti još sedam vijećnika."

Potpredsjednik gradskog IDS-a Boris Miletić usporedio je cijenu rekonstrukcije to jest, kako je rekao, "šminkanja Doma mladosti u Dom sportova" (12 milijuna eura) i izgradnju bazena (16 milijuna eura) sa sličnim projektom u Zadru.

U Zadru se športski kompleks s dvoranom i bazenima gradi za ukupno 18 milijuna eura, a u Puli taj projekt vrijedi 28 milijuna eura, rekao je Miletić i zaključio da je "jasno kamo ide razlika od deset milijuna eura". Ustvrdio je i da je natječaj za rekonstrukciju dvorane bio "naštiman" za zagrebačku tvrtku "Energoplan".

(Hina) dsp jn

Pročitajte više