Šetić: Istra postala taocem političke elite IDS-a

SABORSKI zastupnik HDZ-a Nevio Šetić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da je Istra očito postala taocem političke elite IDS-a na čelu s Ivanom Jakovčićem, ali da postoje političke snage koje mogu promijeniti to stanje.

Šetić je stoga izrazio zadovoljstvo što se, kako je rekao, u Istri stvara jedna nova vjerodostojna politička snaga koja može promijeniti stanje u Županiji otvaranjem demokratskog procesa u kojem je sve više vidljivo da je, kako je rekao, "IDS na ovim prostorima nepotreban i suvišan". Tu političku snagu, po Šetiću, uz HDZ čine IDF, HSLS i sve brojnije nezavisne liste.

Istri su potrebne promjene jer je IDS izgubio vjerodostojnost, rekao je Šetić, dodajući kako je to očito uvidio i SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HDZ je godinama upozoravao na zloporabe i malverzacije čelnika IDS-a koje su u posljednje vrijeme izašle na vidjelo, kazao je.

Govoreći o učincima hrvatske Vlade, Šetić je ustvrdio da je ona od samog početka vladala bez koncepcije i vizije razvoja Hrvatske.

Rezultat je rada ove Vlade pad standarda i uvoz sto posto veći od izvoza, naglasio je Šetić. Dodao je kako je koalicija, koju predvode SDP i HSS, u razdoblju svog mandata uspjela zadužiti zemlju za gotovo 20 milijardi dolara te kako sada Vlada nema odgovor na državni deficit.

HDZ će, tvrdi Šetić, odgovore na ova pitanja ponuditi tijekom predizborne kampanje koja je, kako je rekao, "počela bez obzira na to što izbori još uvijek nisu raspisani".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara