Državna izaslanstva položila vijence i svijeće na Mirogoju

IZASLANSTVA najviših državnih tijela položila su vijence i zapalila svijeće na Mirogoju u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Gradskom groblju Mirogoj počast su odali i predstavnici udruga hrvatskih branitelja, Grada Zagreba te predstavnici HDZa i SDPa.

Izaslanstva Vlade RH, MUP-a, MORH-a Ministarstva branitelja, međugeneracijske solidarnosti i obitelji, te udruga branitelja iz Domovinskog rata i HDZ-a položila su vijence i zapalila svijeće na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

U devet sati pod Središnji križ vijence su položila izaslanstva Predsjednika Republike Hrvatske koje je vodio predstojnik ureda Predsjednika Davor Božinović, predsjednika Hrvatskog sabora koje je vodio zastupnik Branimir Pasecki i Vlade Republike Hrvatske koje je vodio ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

Izaslanstvo Ministarstva branitelja, međugeneracijske solidarnosti i obitelji vodio je državni tajnik Kruno Mesarić, MORH-a general-pukovnik Slavko Barić, a MUP-a pomoćnik ministra Zlatko Gledec.

Polaganje vijenaca pratile su počasne straže MUP-a i Oružanih snaga, te skladba Mirozov, koju je izvodio na trubi član orkestra Hrvatske vojske Ivan Žuvela.

Izaslanstvo MORH-a položilo je vijence i kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju Gradskog groblja Mirogoj te na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu.

Također, izaslanstvo HDZ-a položilo je cvijeće na Oltar domovine na Medvedgradu.

Počast mrtvima u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti odali su i brojni hrvatski građani.

(Hina) xilu ysp

Pročitajte više