Državni centar 112: zaustavljeno curenje naftovoda

Državni centar 112 u 12,12 sati primio je obavijest od Državnog vodopravnog inspektora da je zaustavljeno curenje magistralnog naftovoda između Šandrovca i Graberja koje je uočeno jučer popodne.

Trenutno se saniraju posljedice onečišćenja drenažnog kanala te nema opasnosti od zagađenja vodotokova, priopćio je večeras Centar 112.

Danas oko podneva primiljena je obavijest o novom puknuću naftovoda na bjelovarkom području i to na dvije lokacije: Daskatica i Čazma. O puknuću su obaviješteni inspektor zaštite okoliša, Državni vodopravni inspektor i Hrvatske vode.

Puknuća su posljedica porasta tlaka, a kojeg su uzrok ilegalno postavljena mjesta priključaka, napravljena improviziranim sredstvima.

Na prvoj lokaciji, u predjelu Štefanja i Daskatice u livadama, postavljene su brane, a zagađen je prostor oko 800 metara, nizvodno od potoka. Na tom području ne očekuju se veća zagađenja.

Na lokaciji Čazma (kod kanala gdje se rijeka Glogovnica ulijeva u Česmu) iscurilo je između 3000-5000 litara gazolina. Nadležne službe su na terenu i vrše sanaciju, te niti na toj lokaciji nema opasnosti od većih zagađenja, izvijestio je Državni centar 112.

(Hina) pp yln

Pročitajte više