Državni centar za obavješćivanje o vodostaju rijeka

Vodostaj Mure kod Murskog Središća prešao je razinu 360 cm, te su od 9 sati uspostavljene mjere izvanredne obrane od poplave na dionici Gribine Vološčak Goričan i redovne mjere na dionici Vloščak Goričan Legrad, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

Na snazi su redovne mjere obrane od poplava za slivno područje Save.

Vodostaji Save i Kupe uzvodno od Zagreba i Karlovca su u opadanju, a nizvodno se bilježi blagi porast, kod Jasenovca oko 1 cm na sat.

Vodostaj Une je u porastu, na snazi su redovne mjere obrane od poplave. Kod Kuljana Una se izlila na cestu D-47 u razini oko 2 cm, te je od 7,30 cesta zatvorena za promet. Promet se odvija obilazno: Divuša - Jovac - Kuljani.

Vodostaj Gline stagnira, ali je zbog izlijevanja zatvorena županijska cesta Glina - Obljaj i lokalna cesta Glina - Skela.

Redovne mjere obrane od poplava su na Savi kod Crnca i Jasenovca, na Kupi kod Jamničke Kiselice i na Uni kod Kostajnice.

Pripremno stanje obrane od poplava uspostavljano je na Dunavu kod Batine i Dalja, na Savi kod Jasenica II, Zagreba, Rugvice, Mačkovca, Davora, Slavonskog Broda, Slavonskog Šanca i Županje, na Kupi kod Karlovca, na Korani kod Veljuna, na Krapini kod Kupljenova i na Česmi kod Čazme.

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više