Državno odvjetništvo istražuje prodaju KIM-a

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Karlovcu zatražilo je provjeru postupka prodaje Karlovačke industrije mlijeka (KIM) tvrtki Chemoderm. Povod pokretanju istrage su medijski napisi o nepravilnostima oko prodaje KIM-a.

Karlovačko ŽDO je od nadležnih tijela zatražilo posebno provjere dokumentacije o prodaji KIM-a i pribavljanje ostale potrebne dokumentacije i poduzimanje drugih izvida kako bi se utvrdile okolnosti prodaje.

Nakon primitka zatraženih izviješća državno odvjetništvo će odlučit o poduzimanju daljnjih radnji, priopćeno je iz ŽDO u Karlovcu.

Linić: Osobno očekujem spasioca Sanadera

U središnjici SDP-a u Zagrebu održana je novinarska konferencija povodom afere "mljekara" u kojoj je otkriveno da je Karlovačka industrija mlijeka (KIM) prodana pod izrazito sumnjivim okolnostima. Pressicu su održali Milanka Opačić i Slavko Linić.

U SDP-u je istaknuto kako je očito da se ljeto koristi za sumnjive privatizacije i to na način kako se događala privatizacije "Liburnije" prije dvije godine. Zbog KIM-a, kažu u SDP-u, pokrenut će pitanje političke odgovornosti potpredsjednika Vlade i predsjednika Uprave Hrvatskog fonda za privatizaciju Damira Polančeca, jer se radi o političkoj odluci kojom je KIM prodan i koja ga vodi u propast.

SDP drži da je neprihvatljiva prodaja po modelu privatizacije iz 90-ih godina, a koje je već jednom unazadila KIM. Tvrtka je tada kupljena kapitalom za koji su založeni tvrtka i njezina imovina, pojasnila je Opačić.

Dodaje kako u nedavnom prodajnom postupku nisu bili ispoštovani ključni gospodarski kriteriji poput onoga da ponuđač ima kapital prijeko potreban za ulaganje u mljekaru, te da ima tržište na koje će plasirati proizvode mljekare, zaposlenike koji će raditi u tvornici kao i razvojne projekte.

Slavko Linić je kazao kako KIM treba žurno privatizirati jer toj tvrtki treba svjež kapital i zbog toga što je, nakon svih nevolja koje je prošla, ta tvrtka "iscrpljena i ižmikana".

Očekujem da će Sanader spasiti KIM kako je spasio i Liburniju tri mjeseca prije izbora. Osobno očekujem spasioca Sanadera" - kazao je između ostalog Linić.

A.B./I.K.
Foto: Radio Mrežnica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.