"Državno odvjetništvo nema kvalitetne dokaze u suđenju protiv Glavaša"

POTAKNUTI primjedbama Državnog odvjetništva na iskaze svjedoka na suđenju Branimiru Glavašu i ostalima, iz Glavaševe obrane poručuju kako se u medijima tendenciozno i senzacionalno interpretiraju stvari koje su na suđenju svakodnevica.

"U pogledu do sada saslušanih svjedoka od strane Državnog odvjetništva, zanimljivo je istaći kako je gotovo svaki od njih doživio da mu DO stavlja prigovor kako su promijenili iskaz", rekao je za Index Glavašev odvjetnik Ante Madunić.

"To se dogodilo i danas sa saslušanjem dvojice svjedoka, posebno Dražena Pavičića. Mediji su danas to interpretirali kao senzacionalnu promjenu, iako tvrdim da se ništa senzacionalno nije dogodilo", nastavio je.

"Štovie, glavna priča Državnog oko koje je DO ispitivalo Pavičića, oko toga je li Branimir Glavaš bio prisutan u dvorištu kad je ubijen Čedomir Vučković ostala je potpuno ista. Svjedok je i u studenom 2006. i sada izjavio kako Glavaš nije bio prisutan", izjavio je Madunić.

Kako saznajemo, a kako nam je kasnije potvrdio i sam Glavaš, Pavičić je danas posvjedočio kako Glavaš nije bio prisutan u vrijeme Vučkovićevog ubojstva, nego da ga je čekao do 22 sata uvečer da se vrati s terena. To je, kažu iz Glavaševog tabora, jedina bit njegovog iskaza.

"Po svemu sudeći, DO u nedostatku kvalitetnih dokaza ovakvim prigovorima pokušava poboljšati svoju poziciju, iako se ona svakim danom sve više raspada", zaključio je Madunić.

J.D.
Foto: L.T.

Pročitajte više