Državno odvjetništvo: Od policije je zatražen i razgovor s T. Abramovićem

MEĐU radnjama koje je Državno odvjetništvo zatražilo od policije u rasvjetljevanju "slučaja Kruljac" je i razgovor s Tomislavom Abramovićem, doznaje se danas u Državnom odvjetništvu.

Umirovljeni gardist Abramović u medijima je istupio kao osoba koja je izvršila zapovjed generala Mladena Kruljca, no suprotno optužbama tvrdi da nije pucao "u civila i starca već u naoružanog četnika".

Za ratni zločin protiv civila generala Kruljca je optužio bivši pripadnik 3. gardijske brigade Želimir Dragičević. On je u podnesku Državnom odvjetništvu ustvrdio da je Kruljac naredio ubojstvo starijeg civila za oslobođenja Okučana, 1995.

Državno odvjetništvo je potom od policije zatražilo provjeru tvrdnji iznesenih u podnesku.

"Zatražene radnje predviđaju i razgovore sa svjedocima, pa tako i Tomislavom Abramovićem", izjavio je Hini zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel.

Dodao je da bi zahtjev tužiteljstva policija trebala izvršiti u roku od 30 dana. "No takve stvari obično naprave i ranije", ustvrdio je Novosel.

Ponovio je da će nakon što policija obavi svoj dio posla tužiteljstvo odlučiti o utemeljenosti optužbi protiv Kruljca.

Abramović koji je medijima detaljno iznio svoju priču o cijelom događaju iz svibnja 1995., kada je kao snajperist izvršio zapovjed i pucao na, kako kaže, naoružanog četnika, ustvrdio je da ga do danas nitko iz nadležnih institucija nije kontaktirao.

Pročitajte više