Državno odvjetništvo u Šibeniku ne nalazi prostora za postupanje protiv bivšeg župana

Screenshot: Google Maps/Street View

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO u Šibeniku izvijestilo je Index kako nakon detaljne provjere slučaja bivšeg HDZ-ovog šibenskog župana Duje Stančića, koji se proširio na teren pred svojim hotelom Duje na Srimi, nisu našli osnova za daljnje državnoodvjetničko postupanje, odnosno, nisu utvrdili osnovanu sumnju da su u njegovom postupanju sadržani elementi kaznenog djela.

Državno odvjetništvo postupalo je po prijavi Stančićevog susjeda Uroša Dobrote. Prijavio je slučaj smatrajući da Stančić nelegalno koristi pomorsko dobro, vlasništvo RH. Državne interese trebalo bi štititi upravo Državno odvjetništvo pa je njima i podnio prijavu.

Građevinska inspekcija nenadležna

Šibenski tužitelji zadovoljili su se dopisom Grada Vodica, u kojem je navedeno kako su oni dali dozvolu Stančiću da uredi teren pred svojim hotelom te kako je sve izvršeno sukladno dogovoru i zakonu. Zatraženo je i mišljenje Građevinske inspekcije, no oni su se proglasili nenadležnim jer su radovi izvedeni po pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima pa je tako cijela stvar u nadležnosti Upravnog odjela Grada Vodica.

Oko ovog slučaja angažirana je i policija, koja je obavila očevid, sačinila elaborat te obavila obavijesni razgovor sa Dujom Stančićem, koji je predao suglasnost Grada Vodica njegovoj tvrtki Stana d.o.o. da uredi i održava površine pred hotelom.

Pročitajte više