Dubravka Šuica: Milanović ne može ugroziti Kolindu

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

ČLANICA Središnjeg odbora HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica gostovala je u RTL-u Danas i tom je prilikom prokomentirala kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika države.

Šuica: Bio je premijer, nije bio naročito uspješan

"Dugo se to u SDP-u govorilo, naravno da je izabrao trenutak koji je pogodan za SDP", rekla je Šuica.

"Ne vjerujem da može ugroziti Kolindu Grabar-Kitarović. Ako ona bude javno i jasno rekla da će biti kandidatkinja HDZ-a, sigurna sam da će je podržati cijeli HDZ, da će je podržati cijeli centar desno i da će Kolinda Grabar-Kitarović ponovno pobijediti na izborima i biti naša predsjednica."

Ponovila je kako Milanović ne može ugroziti Grabar-Kitarović jer je on, kako je kazala, svoje rekao.

"Bio je premijer, nije bio naročito uspješan, izgubio je na izborima i nije se lako vratiti u arenu kad jedanput izgubite", poručila je Šuica.

30 godina HDZ-a

HDZ je danas u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog proslavio 30 godina postojanja.

"Od samog sam početka u raznim tijelima stranke, na raznim razinama i danas je velika svečanost za sve nas", kazala je Šuica. 

Na pitanje kako komentira to da je već dvoje HDZ-ovaca iskazalo želju da na čelu stranke naslijede Plenkovića, rekla je kako je to normalan proces u demokratskoj stranci. 

"Vjerujem da je Hrvatska demokratska zajednica demokratska stranka i normalno je da se pojavljuju ideje, želje i ambicije i to nije ništa jako čudnovato. Dapače, bolje da ima više kandidata. Kad dođe do izbora predsjednika, tada ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati", zaključila je Šuica.

Pročitajte više