Dubrovnik: oporba o navodnom sukobu interesa Šuice i zahtjevu za razrješenje Kljunka

OPORBENI Klub vijećnika SDP-a i Klub nezavisnih vijećnika u dubrovačkom Gradskom vijeću izvijestili su danas novinare da su zatražili razrješenje Srećka Kljunka, zamjenika gradonačelnice Dubrovnika, te da je gradski SDP zbog navodnog sukoba interesa prijavio gradonačelnicu Dubravku Šuicu saborskom Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa.

U ime devetorice vijećnika potpisnika prijedloga za razrješavanjem dogradonačelnika Kljunka, nezavisni vijećnik Vido Bogdanović i SDP-ov vijećnik Ivan Margaretić rekli su na današnjoj konferenciji za novinare da je Kljunak na Općinskom sudu u Dubrovniku 11. veljače nepravomoćno osuđen na 12 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog ugrožavanja života i imovine.

Time je, rekli su, ugrozio ugled dužnosti koju obnaša i ugled grada koji predstavlja.

Margaretić je rekao da je Gradska organizacija SDP-a prijavila Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa u Hrvatskom saboru dubrovačku gradonačelnicu Dubravku Šuicu jer je, kako tvrde, "iskoristila svoju političku funkciju u ishođenju građevinske dozvole za izgradnju svog privatnog stambenog objekta protivno pozitivnim zakonskim propisima".

Time je, tvrde u SDP-u, onemogućila jednog od svojih susjeda u ostvarenju njegovih prava na dogradnju obiteljske kuće.

U Dubrovniku je na vlasti HDZ u koaliciji s DC-om i Južnohrvatskom strankom. Gradonačelnica Dubravka Šuica je iz HDZ-a a njen zamjenik Srećko Kljunak iz Južnohrvatske stranke.

Pročitajte više