Dubrovnik s tugom primio smrt Svetog Oca

Grad Dubrovnik i njegovi stanovnici s posebnim žaljenjem i velikom tugom primili su vijest o smrti Svetoga Oca Ivana Pavla II. L

Sveti Otac u Dubrovniku je boravio 6. lipnja 2003. godine u sklopu 3. pastoralnog pohoda Republici Hrvatskoj. Tada je na velikom misnom slavlju u dubrovačkoj luci Gruž pred 70-ak tisuća vjernika blaženom proglasio časnu sestru Mariju Propetog Isusa Petković iz Blata na Korčuli.

Sveti Otac prihvatio je odluku Gradskog vijeća od 2. veljače 2004. kojem ga je proglasilo počasnim građaninom Dubrovnika čime je uz Rim, Dubrovnik postao drugi grad na svijetu kojemu je ovaj Papa počasni građanin.

Izaslanstvo dubrovačke biskupije i Grada Dubrovnika predvođeno biskupom mons. Želimirom Puljićem i gradonačelnicom Dubravkom Šuicom predalo je Svetom Ocu u travnju 2004. godine u Vatikanu Povelju počasnog građanina Dubrovnika. Sveti Otac dubrovačko izaslanstvo primio je u posebnu audijenciju u svojoj privatnoj biblioteci te uz ostalo zahvalio što je postao počasni građanin "starog i lijepog Dubrovnika, pravog bisera hrvatskog Jadrana, središta tisućljetne uljudbe prožete katoličkom vjerom i obilježene stalnom vjernošću Petrovim nasljednicima pa i u vrlo teškim vremenima".

Izražavajući veliku tugu i bol zbog smrti Svetoga Oca, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica još jednom je istaknula veliku ljubav koju je Sveti Otac imao prema Hrvatskoj, posebno u najtežim trenucima tijekom Domovinskog rata. Podsjetila je na pisma i riječi utjehe koje je dubrovčanima Sveti Otac upućivao u teškim danima ratnih stradanja.

(Hina) xhspa ydd

Pročitajte više