Dugopolje: Spovjerenstva za ceste pod predsjedanjem premijera Račana

POD PREDSJEDANJEM premijera Ivice Račana u Dugopolju kod Splita održana je danas sjednica vladina Povjerenstva za ceste, na kojoj se raspravljalo o izgradnji pristupnih cesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji na autocestu Zagreb-Split.

Čelnici Hrvatskih cesta, načelnici i gradonačelnici gradova i općina u Županiji upoznali su premijera sa svim detaljima izgradnje prilaznih prometnica, ukupne vrijednosti milijardu kuna.

Župan splitsko-dalmatinski Branimir Lukšić i dožupan Joško Kovač zauzeli su se za brže rokove izgradnje pristupnih cesta te su izrazili želju da sve danas dogovoreno bude pismeno potvrđeno toj županiji.

Župan dubrovačko-neretvanski Ivan Šprlje, koji je također bio nazočan sjednici, rekao je da je njegova županija zainteresirana za brzu cestu, koja i ne mora biti autocesta, odnosno za brzi prolaz kroz Neum koji, kao teritorij BiH, dijeli hrvatsku obalu.

Šprlje se zauzeo za što brže rješavanje slobodnog prolaza kroz Neum, a to mu je premijer Račan i obećao. Rekao je da će o tome uskoro razgovarati u Sarajevu gdje odlazi u posjet, te da oko tog pitanja "ne može biti licitiranja".

Svjetska investicijska banka iz Luksemburga, rečeno je na sjednici, financirat će cestu Trogir-Omiš koja će zaobići Kaštela i Split. Ta bi brza cesta treba biti završena 2007. godine.

Odgovarajući na novinarski upit nakon sjednice kako komentira procjenu predsjednika Mesića da će se izbori održe u proljeće, premijer Račan je odgovorio da nema vremena baviti se izborima jer ima puno važnijeg posla, te da će se datum izbora odrediti kada to dopuste obveze od nacionalne važnosti.


Pročitajte više