KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Dva radnika koprivničke bolnice zaražena koronavirusom

DVA RADNIKA koprivničke bolnice zaražena su koronavirusom, javlja Podravski

Na izvanrednom javljanju za javnost, županijski Stožer civilne zaštite s Ratkom Ljubićem na čelu priopćio je kako dvije od tri osobe čiji su brisevi bili pozitivni na koronavirus rade u koprivničkoj bolnici. Tako je u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno ukupno zaraženo 19 osoba.

"Budimo oprezni, budimo koncentrirani"

“Ova situacija je pokazala kako trenutna situacija u Hrvatskoj nije za nikakvu ležernost ili liberalizaciju mjera što se predlaže od ljudi koji imaju očite potrebe biti u društvu. Budimo oprezni, budimo koncentrirani, izbjegavajmo okupljanja”, poručio je ravnatelj  bolnice dr. Mato Devčić.

“Ujutro smo rekli da je 20-ak briseva bilo izuzeto, i od njih je 3 bilo pozitivno. Jedna je osoba upućena kod liječnika opće prakse i provjeravamo kućne kontakte. Dvije osobe su iz zdravstvenog sustava. Nisu povezane jedno uz drugo. Tu je obrada zahtjevnija. Treba se anketirati 37 osoba, dio smo anketirali, a dio je u tijeku”, rekla je Draženka Vadla, vodeća koprivnička infektologinja i dodala kako je bolnica i dalje zatvoren i siguran sustav. 

Na novinarsko pitanje što je sa zaraženim osobama, dr. Devčić je rekao kako još nema informaciju o daljnjem liječenju zaraženih te da će to odlučiti infektolozi. Doktorica Vadla je rekla kako će prvozaražena žena vjerojatno biti upućena u samoizolaciju, prenosi Podravski

Pročitajte više