Dvije austrijske teglenice duge oko sto metara zbog puknuća sidrišta zaprijetile sigurnosti na Dravi

DVIJE teglenice austrijskog brodara "Karera", duge oko 100 metara, natovarene ureom i usidrene u osječkoj provoznoj luci gdje su se punile, zbog puknuća sidrišta odsidrile su se i zaprijetile sigurnosti plovidbe Dravom, ali i okolnim čamcima.

No nakon brze dojave športskih ribiča čije se prostorije nalaze u blizini provozne luke posada broda "Osijeka", koji je bio u luci, i još nekoliko brodica uspjeli su teglenice vratiti u luku.

"Osim što su natovarene teglenice zapriječile plovidbu u obliku slova V postojala je opasnost da nam potope brodice usidrene na Dravi podno prostorija Športskoga ribolovnog društva Drava Osijek", izjavio je za Hinu tajnik Saveza športskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije Valter Rudman.

Dodao je kako su, čim su opazili da goleme teglenice nekontrolirano plutaju Dravom, obavijestili svoje članove da osiguraju ili sklone brodice.

"Da velike teglenice nisu ponovno usidrene i privezane te da su bez nadzora otplutale prema Dunavu, tko zna što bi se dogodilo na tome putu", kazao je Rudman.

O svemu je obaviještena i osječka policija, čiji su djelatnici izjavili kako su razgovarali s kapetanom osječke Lučke kapetanije Tomislavom Cicvarićem, koji im je rekao da su "radnici provozne luke preuzeli odgovornost za izgred".

Sutra će biti istražene sve okolnosti toga događaja, dodali su u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.



(Hina) xvs ysp

Pročitajte više