Dvoje ozlijeđenih u sudaru kamiona i autobusa hrvatskih maturanata u Češkoj

DVIJE osobe teško su ozlijeđene u sudaru kamiona i autobusa s hrvatskim maturantima u Češkoj, potvrdilo je u utorak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak navečer na autocesti prema Pragu, pri čemu su vozač autobusa i prevoditeljica teže, a nekoliko putnika lakše ozlijeđeno, rekao je Hini Ivan Mašina iz Ureda glasnogovornika MVPEI-a.

Prevoditeljica i vozač, koji ipak nisu u životnoj opasnosti, prebačeni su u bolnicu u glavnom gradu Pragu.

Hrvatski maturanti, za koje se zasad ne zna koliko ih je i odakle su, nastavili su putovanje u zamjenskom autobusu, doznaje se u MVPEI-u.

Svih 30-ak hrvatskih maturanata iz Opatije i njihovi profesori, koji su bili u autobusu koji se sinoć imao prometnu nesreću 50ak kilometara od Praga, su dobro i nalaze se u Pragu gdje će nastaviti svoj maturalni program do kraja ovoga tjedna, izvijestili su danas iz karlovačke agencije Ferial, u čijoj su organizaciji maturanti jučer u ranim jutarnjim satima otputovali na maturalac u Prag.

Riječ je o učenicima Hotelijersko-turističke škole iz Opatije, koji su putovali potpuno novim autobusom Autotransa iz Rijeke, tvrtke s kojima agencija Ferial surađuje na riječkom području.

Među maturantima nema lakše ozlijeđenih, nego je nekoliko njih zadobilo manje udarce, ili doživjelo blagi šok, zbog čega im je u Pragu odmah organiziran i medicinski pregled. Utvrđeno je da su svi dobro, te su još istu večer nakon večere u hotelu otišli u razgled grada, ističu u Ferialu.


Dvoje putnika, vozač i turistička voditeljica, su teže ozlijeđeni i zadržani su u bolnici, no izvan su životne opasnosti, ističu u Ferialu, a potvrđuju i iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Prema informacijama kojima raspolažu u Ferialu, u idućih nekoliko dana očekuje se i izlazak dvoje teže ozlijeđenih iz bolnice.

Nesreća se, kako su izvijestili iz Ministarstva, dogodila jučer poslijepodne (oko 16 sati) na autocesti Brno-Prag kada se hrvatski autobus sudario s transportnim kamionom.

Po riječima odgovornih iz agencije Ferial, nakon što su doznali za nesreću odmah su kontaktirali svoju prašku partnersku agenciju "Royal Travel Prag", koja je vrlo brzo organizirala zamjenski autobus za prijevoz učenika do njihovog hotela u Pragu, pa su učenici vrlo malo vremena proveli na cesti.

Češki je partner odmah organizirao i helikopter za prijevoz u bolnicu dvoje teže ozlijeđenih, učenicima je odmah osigurana i prevoditeljica za hrvatski jezik, a odmah je obaviješteno i hrvatsko Veleposlanstvo u Pragu.

Iz Feriala dodaju i da su tri sata nakon nesreće iz Hrvatske poslali novi autobus u Prag, a da je jutros tamo stigla i nova turistička voditeljica.

Svi su putnici imali uredno putno i zdravstveno osiguranje, tako da za roditelje, koji su o svemu izviješteni, neće biti dodatnih troškova, ističu iz Feriala.

Pročitajte više