Dvojica hrvatskih policajaca sutra odlaze u Veliku Britaniju na obuku s 'bobijima'

Dvojica hrvatskih policajaca otputovat će sutra u Veliku Britaniju kako bi se upoznali s tehnikom rada britanskih policajaca u zajednici, popularnih "bobija", i to iskustvo prenijeli svojim kolegama za rad u zajednici.

Jednotjedni boravak policajaca Silvija Bratkovića i Marijana Žuvljevića iz Odjela za obuku zagrebačke Policijske akademije organiziraju OESS-ova misija u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Velike Britanije i britanska policija iz Sussexa u suradnji s hrvatskim MUP-om, stoji u današnjemu zajedničkom priopćenju britanskog Veleposlanstva i zagrebačkog ureda OESS-a.

Tijekom boravka u Velikoj Britaniji oni će pratiti "bobije" i naučiti nove metode uvježbavanja i partnerstva u Novome Scotland Yardu.

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Nicholas Jarrold ističe u priopćenju odličnu suradnju britanske i hrvatske policije, te dodaje da je program boravka hrvatskih policajaca primjer zajedničkog rada hrvatskih vlasti, OESS-a i britanske Vlade kako bi se u hrvatsku policiju uveli europski standardi.

Voditelj OESS-ove misije u Hrvatskoj, veleposlanik Peter Semneby napominje da je taj posjet treći te vrste koji je omogućio OESS i njegovi partneri za potporu hrvatskom projektu policije u zajednici. Ističe kako vjeruje da će od tog projekta hrvatska policija i društvo imati dalekosežnu korist.

MUP pak ističe kako cijeni potporu OESS-a i britanskog Veleposlanstva, te dodaje da će posjet hrvatskih policajaca Velikoj Britaniji pomoći da hrvatska policija dosegne standarde europske policije.

Boravak se organizira u sklopu potpore MUP-ovoj strategiji za policiju u zajednici, koja je dio šireg programa reforme policije koju podupiru OESS-ova misija i britansko Veleposlanstvo, ističe se u priopćenju.

(Hina) pp/xtr ydb

Pročitajte više