Egipatski političar i tajkun dobio kaznu vješanjem zbog naručivanja ubojstva pjevačice

EGIPATSKI tajkun Hesham Talaat Moustafa osuđen je na smrtnu kaznu zbog iznajmljivanja plaćenog ubojice za smaknuće njegove bivše ljubavnice, libanonske pop pjevačice, Suzanne Tamim.

Političar i bivši direktor velike tvrtke koja se bavila nekretninama platio je bivšem policajcu Muhsenu el Sukkariju dva milijuna dolara da prereže grkljan atraktivnoj zvijezdi. I političar i policajac će zbog tog svoj paklenog plana biti obješeni, pišu svjetski mediji.

Njegova ljubomora ubila pjevačicu

30-godišnja zvijezda Tamim, poznata po svojim zelenim očima, pronađena je mrtva u srpnju prošle godine u svom stanu u Dubaiju s nekoliko ubodnih rana koje su napravljene nožem. Ona i naručitelj ubojstva su u vezi s prekidima bili čak tri godine, a prekid je uslijedio nekoliko mjeseci prije ubojstva.

Zamamna pjevačica se nedugo nakon prekida udala za iračku boksačku zvijezdu Riyada al Azzawija kojega je upoznala u Harrodsu u Londonu. Vjenčanje je očito bilo preteško podnijeti njezinom bivšem ljubavniku te je on iz ljubomore naručio ubojstvo pjevačice. Na sudu su puštene i snimke telefonskih razgovora između Moustafe i Sukkarija te video snimka sigurnosne kamere iz stana u Dubaiju.

Reporterima u sudnici razbijeni fotoaparati

Obavljena je i DNA analiza odjeće koju je nedaleko stana ostavio Sukkari te se i taj dokaz koristio na sudu. Ubojica je bio šef osiguranja u jednom od hotela čiji vlasnik je bio Moustafa, a uhićen je nakon što je policija pronašla njegov otisak prsta na mjestu ubojstva. Pratili su ga putem njegove kreditne kartice, a sam čin uhićenja uslijedio je u trgovini u kojoj je kupovao cipele.

Nedugo zatim je uhićen i naručitelj kojem je prvo trebalo skinuti imunitet koji je uživao kao član Gornjeg doma egipatskog parlamenta. Tijekom čitanja presude u pretrpanoj sudnici, Moustafini sljedbenici su reporterima koji su željeli fotografirati posrnulog političara razbili fotoaparate.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više