Eksplozija pogodila talibanski konvoj, nagazili su na skrivenu bombu uz cestu

Ilustracija: EPA

NAJMANJE je jedna osoba poginula, a sedam je ranjeno u eksploziji bombe u istočnoj afganistanskoj pokrajini Nangaharu koja je danas pogodila talibanski konvoj, rekli su lokalni dužnosnici i očevici.

Eksplozija se dogodila u Džalalabadu, glavnome gradu pokrajine Nangahar, u 8 sati po mjesnom vremenu, rekao je talibanski glasnogovornik za dpa ne dajući detalje.

Izvor u nangaharskoj regionalnoj bolnici rekao je da je talibanski borac poginuo i da je ranjeno sedam osoba, među kojima četvero civila, te da su odvezeni u bolnicu.

Lokalni mediji: Eksploziju izazvala skrivena bomba uz cestu

Pozivajući se na očevice, lokalni mediji izvijestili su da je eksploziju izazvala skrivena bomba uz cestu koja je eksplodirala kada je naišao konvoj talibanskih boraca.

Ciljana ubojstva i eksplozije u porastu su u istočnoj pokrajini Nangaharu, nekoć uporištu Islamske države, otkad su talibani preuzeli kontrolu nad Afganistanom sredinom kolovoza.

Islamska država preuzela je odgovornost za neke od nedavnih napada.

Talibani i Islamska država borili su se jedni protiv drugih u prošlosti.

Visoki talibanski dužnosnik nedavno je tvrdio da teroristička skupina Islamska država ne predstavlja prijetnju u Afganistanu te da je talibani mogu obuzdati.

Pročitajte više