Eksplozija u Splitu: Odletio u zrak auto optuženika u slučaju Konstruktor

VIŠE VOZILA oštećeno je u eksploziji nepun sat iza ponoći u ulici Gospinica na splitskim Bačvicama.

Uništen je Nissan Qashqai u vlasništvu Berislava Bašića, optuženika u slučaju Konstruktor. Stradao je i jedan VW Polo te Mercedes splitskog odvjetnika Vinka Ljubičića, koji tvrdi da ova diverzija, kao i ona otprije koji mjesec, kada mu je nastradao terenac Volvo, nema veze s njim.

Odvjetnik Ljubičić: "Ovo nema veze sa mnom"

"Najviše je uništen susjedov Nissan, očito je njemu netko htio poslati poruku. Auto moje kćeri je bio prekoputa te nema nikakve veze s ovim što se dogodilo. I prvi put je očito došlo do zamjene", kazao je za Index odvjetnik Ljubičić.

Na terenu su policajci i Državno odvjetništvo, ispituju o čemu se radi. 

Nije zbog Konstruktora?

Bašić je početkom 90-ih bio član Upravnog odbora Konstruktora. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je prije dvije godine optužnicu za zloporabu položaja protiv njega, direktora Konstruktora Željka Žderića, te Ivice Mladinea, bivšeg ravnatelja Porezne uprave. Suđenje je krenulo prije par mjeseci. Čuli smo se s Bašićem. Nije bio rječit. Razumljivo. 

"Ništa vam posebno ne mogu kazati. Čula se eksplozija, malo je gorjelo, i to je to. Nemam uopće ideje tko bi mogao biti u pitanju", kazao nam je Bašić.

"Postupak za Konstruktor nema veze sa ovim. Tu mi nismo nikoga oštetili, nego se zahvaljujući nama 1.500 ljudi nije našlo na cesti", kaže nam Bašić.

Optuženi vještak: "Što vas briga što mi sude, a ja vještačim?!"

S obzirom da smo vidjeli da je upisan kao građevinski vještak, pitali smo ga da nije tu možda nastao nekakav spor. "Ne, ne... Ništa takvo, nije ni tu bilo nikakvog konflikta", uvjeravao nas je Bašić.

Nije dobro podnio pitanje kada smo ga pitali kako može biti sudski vještak, ako mu sude za privatizaciju Konstruktora. "Što to vas briga?! Ja se trudim preživjeti. Dosta mi vas je više", naglo je palo raspoloženje Bašiću...

Pročitajte više