Enio Pašalić podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva Gradskog odbora SDP-a Pule

ČLAN Predsjedništva Gradskog odbora SDPa grada Pule i gradski vijećnik Enio Pašalić izjavio je danas da je podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva pulskog SDP-a, a da će uskoro podnijeti ostavku i na članstvo u SDP-u.

To je prvi član Predsjedništva pulskoga SDP-a koji je unatoč prošli tjedan prihvaćenom stajalištu tog tijela da nitko neće napustiti stranku uoči izbora ipak podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva.

Obrazlažući u izjavi za Hinu svoju odluku, Pašalić je izrazio nezadovoljstvo i veliko razočaranje odnosom središnjice stranke prema istarskom i pulskom SDP-u, poglavito zbog koalicije SDP-a i IDS-a na idućim parlamentarnim izborima. Naime, drži Pašalić, on ne može biti u stranci za koje listu ne želi glasovati na izborima.

"Još neko vrijeme ostajem članom SDP-a, no vrlo ću brzo napustiti stranku i SDP-u vratiti mandat u Gradskom vijeću", najavio je.

Potpredsjednik pulskog SDP-a Denis Martinčić nije htio komentirati Pašalićevu ostavku, istaknuvši kako "mu to još nije poznato". Međutim za sutra je najavio sjednicu Gradskog odbora SDP-a.

Livio Bolković, koji je također, po vlastitim riječima, podnio ostavku na dužnost predsjednika pulskog SDP-a, potvrdio je danas u izjavi za Hinu svoju neopozivu ostavku, dodavši kako je "izgubio sve motive za ostanak u stranci". "Ovih ću dana potpuno napustiti SDP", rekao je, iako, kako je dodao, "njegov odlazak iz stranke nije povezan s ulaskom u novu stranku".

U novu bi stranku, naime, po najavama, trebali prijeći članovi IDF-a, pojedini članovi pulskog SDP-a i bivši članovi IDS-a.

"S osnivanjem nove stranke ne treba se žuriti. Ideja je dobra, uostalom prihvaćena je na moj poticaj, no sve treba dobro pripremiti", ustvrdio je Bolković. O odlasku iz stranke, kako je najavio, ovih će dana razgovarati s članovima Predsjedništva pulskog SDP-a.

Pročitajte više