epidemija trihineloze na području đakova ne jenjava

Broj oboljelih od trihineloze u Satnici Đakovačkoj i dalje raste i trenutno obuhvaća 13 osoba, a prema mišljenju epidemiologa Zavodu za javno zdravstvo Osječkobaranjske županije, broj oboljelih u Širokom Polju bi mogao biti i veći od registrirana tri slučaja.

Oboljele osobe u Širokom Polju su lakši slučajevi, kaže voditelj Epidemiološke službe Zavoda dr. Ivan Valek, ali napominje da je tamošnje zaražene suhomesnate konzumiralo najmanje 20 osoba.

Županijski Zavod za javno zdravstvo pozvao je sve osobe koje smatraju da su jele zaraženo meso iz seoskog dvorišta u Širokom Polju da se jave svome liječniku ili najbližoj epidemiološkoj službi.

Veterinarski fakultet u Zagrebu jučer je potvrdio slabu koncentraciju trihinele u analiziranim kobasicama i kulenovim sekama proizvedenim u jednom domaćinstvu u Širokom Polju.

´Širokopoljski slučaj otkriven je nakon prijave jedne oboljele osobe koja je početkom veljače bila hospitalizirana u bolnici u Slavonskom Brodu, a koja je jela kobasice proizvedene u tom mjestu´, kaže dr. Valek i dodaje da se nastavlja istraživanje točnoga broja konzumenata i putova kojim je zaraženo meso evenutalno išlo dalje.

Pročitajte više