PREVRTLJIVI BOŽO Danas traži odgovornost, a prije samo mjesec dana ovako je branio Marića

Foto: FAH

NAKON što je Andrej Plenković smijenio MOST-ove ministre i državne tajnike, raskidajući koaliciju HDZ-a i MOST-a, Petrov i njegova stranka žestoko su se obrušili na Vladu, koja - kako su upozorili - štiti Zdravka Marića, ali i kriminal u Agrokoru.

Takva pozicija ne bi bila čudna da prije samo mjesec dana Petrov nije nastupao potpuno drugačije kada se postavilo pitanje budućnosti Zdravka Marića.

U emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga", Petrov je odlučiti ostati neutralan po pitanju Marićevih eventualnih krimena.

U obrani Marića

"U ovom trenutku ne vidim razloga zašto bi se MOST trebao očitovati o gospodinu Mariću. S obzirom na posao koji je on obavljao i ono što govori da je obavljao, to nema izravne veze s onim što su govorile ruske banke i onim što se događa", kazao je tada Petrov, dodajući kako Marićev položaj "nije nimalo ugodan":

"S druge strane, ako se u ovom trenutku netko povuče, a nije kriv, može samo primiti na sebe udarce kao da je kriv.

Volio bih da se ispitaju apsolutno sve okolnosti oko gospodina Marića, pa ako se pokaže nešto onda će MOST djelovati po tom pitanju, no ne želim djelovati protiv osobe, a da nisam siguran da je ta osoba nešto loše napravila.

 

Pročitajte više