Fatah Izraelu predložio međusoban prekid vatre

FATAH, pokret palestinskog predsjednika Jasera Arafata, predložio je Izraelu "međusobni i trenutačni" prekid vatre, prema priopćenju Revolucionarnog vijeća objavljenom u nedjelju u Ramalahu.

Revolucionarno vijeće Fataha "poziva vladu Izraela na trenutačni i međusobni prekid vatre", prema tekstu kojeg je objavila palestinska novinska agencija Wafa.

U priopćenju se ponovno potvrđuje "načeno protivljenje Fataha napadima usmjerenim na palestinske i izraelske civile kao i na ubojstva, napade i uništavanje kuća".

Fatah također ističe "da se zalaže za mir na temelju međunarodnih rezolucija, rezolucija arapskih institucija, vizije američkog predsjednika Georgea W. Busha (o koegzistenciji dviju država) kao i na temelju mirovnih smjernica", posljednjeg međunarodnog mirovnog plana za Bliski istok.

U priopćenju se poziva Izrael "na pokretanje mirovnih pregovora, prestanak izraelskih upada i okupacije autonomnih palestinskih područja".

Revolucionarno vijeće Fataha posljednja je tri dana zasjedalo u Ramalahu. To je bio njihov prvi sastanak u posljednje tri godine.

Pokret, kojim od njegova osnivanja predsjeda Jaser Arafat, bio je u više navrata optužen za korupciju, a smatralo se i da mu nedostaje koherentne strategije.

Pročitajte više