FBI: SAD su danas zaštićenije od terorizma

Sjedinjene Države sada su sigurnije od terorizma, ali još nisu posve sigurne, ocijenio je u utorak direktor američkog FBIaja Robert Mueller.

Premda su poduzeti izvanredni napori kako bi se učvrstila sigurnost Sjedinjenih Država, rekao je Mueller u Madridu, uvijek ostaje "strah od onoga što ne znate", javila je televizija CNN.

"Što znači da, dok kažem da smo sigurniji, još uvijek nismo potpuno sigurni", rekao je čelnik američke savezne policije.

Mueller je ocijenio da je ključ za dobivanje bitke protiv terorizma brza razmjena informacija o teroristima između Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.

"Nikad ne znate kada bi informacija mogla biti ključna za otkrivanje urote. Za nas je ključan izazov pronaći načine za brzu razmjenu informacija kako bismo spriječili terorističke napade", rekao je Mueller.

Muellerov posjet Španjolskoj poklopio se sa suđenjem u Madridu dvadesetčetvorici pripadnika al Qaede među kojima su i trojica optužena za pomaganje planiranja terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

On će nakon posjeta dužnosnicima španjolskih sigurnosnih službi otputovati i u Saudijsku Arabiju i Mađarsku.

(Hina) xsl ydgk

Pročitajte više