Firma čiji se dostavljač sukobio sa stanarom oko parkinga: Molio ga je za strpljenje

NA PARKINGU u Puli se u subotu dogodio incident zbog nepropisno parkiranog kamiona dostave namještaja koji je blokirao pristup parkingu. Građanin se sukobio s vozačem dostave, a stigla je i policija. 

Iz tvrtke za prodaju namještaja su odgovorili za Dnevnik.hr da dostavna služba koju koriste nije u sustavu firme, već se radi o tvrtki koja je vanjski suradnik.

Kažu da nikada do sada s njima nisu imali negativna iskustva, niti su kupci prigovarali na njihov rad. Priznaju da je vozilo bilo nepropisno parkirano, međutim navode kako je dostavljač zamolio stanare za strpljenje.

Trgovina namještajem: Ako se ustanovi da je došlo do fizičkog obračuna, pokrenut ćemo sankcije

Iz trgovine odgovaraju da, prema riječima dostavljača, nije došlo do fizičkog sukoba. Ako se ustanovi da je došlo do fizičkog obračuna, dodaju, pokrenut će sankcije protiv dostavne službe. 

"Praksa dostavne službe nije nepropisno parkiranje, međutim, u dijelu grada Pule, na adresi na kojoj je trebala biti izvršena dostava, a s obzirom da se radi o starom, središnjem dijelu grada, nema prostora za parking i dostavu, tako da nije bilo druge opcije za stati s vozilom.

Po riječima dostavljača, on je tom prilikom zamolio stanara za dvije minute strpljenja kako bi istovario stvari, a dotični stanar na to nije reagirao s odobrenjem te je verbalno napao dostavljača. Zajedno s nadležnim tijelima, trenutno istražujemo sve okolnosti ovog događaja.

Ako se ustanovi da je došlo do fizičkog obračuna od strane dostavljača, pokrenut ćemo odgovarajuće sankcije prema našem dostavljaču, dostavnoj službi s kojom imamo potpisanu suradnju o dostavi robe. Ograđujemo se od bilo kakvog oblika nasilnog ponašanja, a građanima koji su tom prilikom bili blokirani zbog dostave namještaja se ispričavamo na svakoj neugodnosti koja je uslijed toga nastala", odgovorili su iz trgovine namještajem za Dnevnik.hr.

Policija je dobila prijavu o sukobu na parkingu u Puli, ali po izlasku na teren policajci tamo nisu zatekli dostavljača. Poručili su da se istraga nastavlja.

Pročitajte više