FOTO Bandićevi pristaše na netransparentnom glasanju odabrali "uređenje" parka Savice

Foto: Index

DANAS je u parku Savica održano anketno izjašnjavanje stanovnika Savice o budućnosti parka. Nakon završetka prebrojavanja listića, Povjerenstvo je objavilo rezultate današnjeg izjašnjavanja stanovnika Savice o njihovom parku.

> VIDEO Završilo glasanje na Savici: Od 810 glasača 700 glasalo "ZA" Bandićev park

Polupismeno i nejasno anketno pitanje je glasilo: "Da li ste za uređenje parka na Savici?"

Ukupno je na glasanje izašlo 810 ljudi (iako je bilo priređeno oko 4000 listića). Od njih je 700 glasalo "ZA", 103 "PROTIV" uređenja parka, a 7 listića je bilo nevažeće. Valjda napomenuti kako Savica ima više od 9000 stanovnika, što znači da je "ZA" uređenje glasalo manje od 10 posto stanovnika.

Ovim glasanjem je naizgled odlučeno kako će Bandić ipak uspjeti u svome naumu "uređenja" parka, što su potvrdili Bandićevi predstavnici na licu mjesta. Ipak, pobornici inicijative koja se protivi Bandićevom preuređenju - koji su na odvojenoj peticiji prikupili 1200 potpisa protiv Bandićeve verzije parka - objavili su kako ne priznaju rezultate ovog izvanrednog izjašnjavanja.

Navode kako su svi oni za uređenje parka, ali da je sporan način na koji to Bandić želi napraviti. Protivnici Bandićevog pristupa žele da se prije uređenja provede javna rasprava te da se raspiše natječaj.

 

Glasanje obilježila netransparentnost

Kako javljaju Indexovi reporteri s lica mjesta, glasanje na današnjoj izvanrednoj anketi (koja je najavljena jučer) održano je na poprilično netransparentan način.

Tako su se potpisi stanovnika Savice skupljali na općem popisu za potpise bez jasno navedenog anketnog pitanja te se postavlja pitanje - što zaustavlja Milana Bandića da u bliskoj budućnosti iskoristi te potpise za svoju kandidaturu u Zagrebu?

S druge strane, na peticiji inicijative za očuvanje parka na Savici jasno je opisano za što stanovnici daju potpise.

 

Pročitajte više