FOTO Detalji teške nesreće kod Pule: Zbog brzine poginuo 24-godišnjak

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

MLADI motociklist stradao je jučer navečer u prometnoj nesreći kod Pomera, nekoliko kilometara od Pule. Radi se o 24-godišnjem mladiću sa šireg pulskog područja, doznaje Glas Istre.

>> Motociklist sletio s ceste u Istri, umro od teških ozljeda

Podsjetimo, on je u 20:53 motociklom marke Honda CBR zbog neprilagođene brzine izletio izvan kolnika na Medulinskoj cesti kod kružnog toka prema Pomeru. Poginuo je na mjestu.

Na teren su odmah izašli vatrogasci, hitna pomoć i policija te zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Andrea Štefekov, koja je očevid prepustila policiji.

Županijska cesta 5200 bila je satima zatvorena za promet, a obilazak se odvijao Premanturskom cestom. 

O nesreći se jutros oglasila i istraska policija:

"Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak bez upisane A kategorije u vozačku dozvolu upravljao motociklom Honda CBR 900, pulske registarske oznake, iz smjera Pomera prema Medulinskoj cesti. Ulaskom u desni zavoj vozač je zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti, izgubio nadzor nad motociklom, prešao na lijevu stranu kolnika gdje je u kočenju prvo udario u rubnjak, a potom u kameni usjek. Od zadobivenih ozljeda vozač je preminuo na mjestu događaja. Tijelo preminulog muškarca je po nalogu nadležnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije OB Pula radi obavljanja obdukcije", stoji u priopćenju.

 

Pročitajte više